Від моменту, коли перша розумна та вільна істота з’явилася на цій землі, бере також свій початок релігія, як прояв найбільш глибокого спілкування між людиною та Тим, хто покликав іі до життя. І хоча з бігом століть під впливом культур та  традицій різних народів релігія набрала відмінних форм, однак скрізь містить в собі те, що називається молитвою,  тобто зверненням до Бога.

: «Господь дав мені день, щоб я Його щиро славив і добре виконував Його волю»: «Ангеле Божий! Хоронителю мій І служителю мого Бога! Навчи мене дізнатися Його волю і допоможи іі добре виконувати». Ніхто не може знати, що несе йому новий день. І ніхто не попросить у Господа довідатися, що чекає його протягом дня.Лише в молитві кожен попросить доброго та легкого дня без хвороби та нещасть як душевних так і тілесних. Молитва –це слово Боже і слово-прохання до Господа.Ми пізнаємо нині важкий тягар недуг, болю і страждань, хворіємо душею і тілом.Тому людина в хворобі взиває у своїх молитвах до Божого милосердя з надією, що Господь почує благання стражденного й визволить від хвороби.Молитва , яка виходить із серця, йде набагато далі, бо вона надихається Святим Духом. Найголовніше в наших молитвах мусить бути прохання до Господа навчитися каятися,молитися, терпіти, прощати, дякувати. Молитва, принесена з вірою,зворушує серце Бога, розвяЗує силу Всемогутнього. Про молитву як зв’язок людини із Всевишнім Богом висловлювалося багато святців та отців церкви.З роздумів Івана Золотоустого: «Через молитву наша душа, піднявшись на небо, обіймає Господа невисказаними обіймами, наче дитина свою матір; зі сльозами благає, просячи божественної поживи; висказує свої бажання, і дістає дари, що перевищують усю видиму природу». «Християнська молитва- це зв’язок, який ґрунтується на союзі між Богом та людиною у Христі. Вона - дія Бога і людини; вона випливає від Святого Духа і від нас, повністю спрямована до Отця, в єднанні з людською волею Сина Божого, що став людиною». З цих роздумів випливає, що молитва є не тільки релігійним обов’язком. Вона є основною потребою людського існування, потребою, необхідною для повноі самореалізаціі віруючої людини. Варто щодня знайти час хоча б на коротку молитву, щоб не лише розбуджувати в собі бажання бути в присутності Божій, але й перебувати в ній.Але значення слова «молитва» є набагато ширшим, оскільки молитвою називається не тільки прохання, але й усі слова зверненні до Бога, щоб йому, наприклад , подякувати за отримане добродійство, а також щоб Його хвалити, подивляти, визнавати Господом та Владикою світу.Недарма є молитва, в якій сконцентровано пояснено нашому мозкові те, що в усіх непередбачуваних обставинах усе послане Богом, треба подякувати Богові за прожиту ніч і попросити в Нього доброго дня, попросити Його підтримки й провадження протягом цього дня. Зранку варто проказати такі слова

о Степан Драбик

Останнє оновлення ( Четвер, 05 січня 2012, 09:26 )